Homestay : Homestay DeQaseh Bandar Penawar,homestay terletak di bandar penawar berdekatan kawasan Peranginan.Homestay DeQaseh. Anda ada Program di kawasan Bandar Penawar? Allahhuakbar, Allahhu, Huwallah.

ANDA MEMERLUKAN SEBUAH RUMAH PENGINAPAN SEMENTARA DI DESARU, BANDAR PENAWAR???

Memerlukan Homestay @ rumah sementara di desaru, Bandar Penawar untuk tempat penginapan keluarga, kami di De' Qaseh Desaru Homestay Rest House menyediakan tempat penginapan keluarga khas untuk melancong, majlis perkahwinan, pertunangan, konvokesyen, kenduri-kendara, melawat saudara-mara, perjumpaan keluarga, kursus, latihan, kerja dan lain-lain.

Homestay DeQaseh 1

Homestay DeQaseh 2

Call en.Shamsudin 019-730-1933 & Maslizah 019-784-9642 Slideshow: HomeStay’s trip to Desaru, Bandar Penawar (near Pasir Gudang, Johor) was created with TripAdvisor TripWow!


Homestay di Bandar Penawar - Desaru – Kota Tinggi


Cari Homestay Desaru - Bandar Penawar ?


De' Qaseh Desaru Homestay menyediakan perkhidmatan penginapan harian yang selesa untuk anda dan keluarga di Desaru @ Bandar Penawar.


Lokasi strategik di kawasan peranginan / pelancongan - Pantai Desaru / Tg Balau / Batu Layar, ,Muzium Nelayan , Firefly , Ostrich Farm , Crocodile Farm ,tempat bersejarah Kesultanan Johor Lama dll.


Berhampiran koridor pendidikan ,sukan dan rekreasi - INSTEDT , IKBN , PLKN , Kolej Profesional Mara , Kolej Komuniti , SM Sains KT , Sekolah Sukan B.Penawar ( SSTMI ) , Pusat Sukan Air dan Udara Desaru dll.


Berdekatan Sg Rengit , Telok Ramunia , Pengerang ,Bandar Mas serta kawasan kejiranan Felda Kledang , Kledang , Sening , Adela , Sg Mas , Papan Timur , Lok Heng , Waha , Ester , Semenchu ,Air Tawar dll.


Berhampiran projek RAPID PETRONAS & DIALOG Pengerang , Ulu Tiram , Sedili , Masai , Johor Premium Outlet , Pasir Gudang dan Johor Bahru.


Kemudahan rumah ' Fully Furnish 'dengan kadar harga berpatutan dan berbaloi .

Highway Senai Bandar Penawar

Download Peta Lokasi Homestay De'Qaseh Bandar Penawar


Rumah 3 bilik Dengan Kemudahan :


Bilik Tidur Utama
(Katil Queen Size / Almari baju / meja solek / kerusi rehat / Penyangkut kain / air cond / kipas ) .

Bilik 2 (Katil Queen Size/Almari Baju/Meja kecil/Kerusi rehat/ kipas)

Bilik 3 ( Katil bujang/Meja kecil/kipas)

Kemudahan 2 bilik air:

Bilik Air Utama ( Water Heater + Shower / Shampoo + Shower Creme )

Bilik Air Ke 2 ( Shower / Shampoo + Shower Creme )

Ruang Tamu: Set Sofa - TV /Kabinet /ASTRO / DVD / Kerusi Panjang /Kerusi Rehat /Kerusi Bola / Set Meja Makan / kipas .

Ruang Dapur : Kabinet dapur , Peti Sejuk / Toaster / 3+1 Water Dispenser / Rice cooker / Pinggan mangkuk /Gelas /cawan /Kuali + periuk / Dapur Gas 3+1 / Microwave

Kemudahan Lain: - Sejadah + Al-Quran + Surah Yassin / Seterika + Papan Seterika /Kawasan parkir berpagar / Mesin basuh / Tikar buluh / Majalah /Set Catur / penyidai baju beroda

Kemudahan tambahan : 5 bantal / totto tanpa bayaran.


Sila hubungi:


En. Sham ( 019 7301933 )

Pn. Liza ( 0I9 7849642 )

De' Qaseh Desaru Homestay ,

No 7 , Jln Beringin 8 , Tmn Desaru Utama , Bandar

Penawar , 81930 Kota Tinggi , Johor.


Check In : 02.00 petang Check Out : 12.00 tengahari

** Tempahan homestay diterima selepas penerimaan pembayaran deposit .


Tuesday, 18 October 2011
9 MIMPI RASULULLAH S.A.W

DARIPADA ABDUL RAHMAN BIN SAMURAH RA BERKATA, NABI MUHAMMAD SAW BERSABDA:

”SESUNGGUHNYA AKU TELAH MENGALAMI MIMPI-MIMPI YANG MENAKJUBKAN PADA MALAM AKU SEBELUM DI ISRAQKAN……..”


1. AKU TELAH MELIHAT SEORANG DARI UMATKU TELAH DI DATANGi OLEH MALAIKATUL MAUT DENGAN KEADAAN YG AMAT MENGERUNKAN UNTUK MENGAMBIL NYAWANYA, MAKA MALAIKAT ITU TERHALANG PERBUATANNYA ITU DISEBABKAN OLEH KETAATAN DAN KEPATUHANNYA KEPADA KEDUA IBUBAPANYA.

2. AKU MELIHAT SEORANG DARI UMATKU TELAH DISEDIAKAN AZAB KUBUR YANG AMAT MENYIKSAKAN, DISELAMATKAN OLEH BERKAT WUDUKNYA YANG SEMPURNA.

3. AKU MELIHAT SEORANG DARI UMATKU SEDANG DIKERUMUNI OLEH SYAITAN-SYAITAN DAN IBLIS-IBLIS LAKHNATULLAH, MAKA IA DISELAMATKAN DENGAN BERKAT ZIKIRNYA YANG TULUS IKHLAS KEPADA ALLAH.

4. AKU MELIHAT BAGAIMANA UMATKU DISERET DENGAN RANTAI YANG DIPERBUAT DARIPADA API NERAKA JAHANAM YANG DIMASUKKAN DARI MULUT DAN DIKELUARKAN RANTAI TERSEBUT KE DUBURNYA OLEH MALAIKUT AHZAB, TETAPI SOLATNYA YANG KHUSUK DAN TIDAK MENUNJUK-NUNJUK TELAH MELEPASKANNYA DARI SEKSAAN ITU.

5. AKU MELIHAT UMATKU DITIMPA DAHAGA YANG AMAT BERAT, SETIAP KALI DIA MENDATANGI SATU TELAGA DI HALANG DARI MEMINUMNYA,KETIKA ITU DATANGLAH PAHALA PUASANYA YANG IKHLAS KEPADA ALLAH SWT MEMBERI MINUM HINGGA IA MERASA PUAS.

6. AKU MELIHAT UMATKU CUBA UNTUK MENDEKATI KUMPULAN PARA NABI YANG SEDANG DUDUK BERKUMPULAN-KUMPULAN, SETIAP KALI DIA DATANG DIA AKAN DIUSIR, MAKA MENJELMALAH MANDI JUNUB DENGAN RUKUN YANG SEMPURNANYA SAMBIL KE KUMPULANKU SERAYA DUDUK DISEBELAHKU.

7. AKU MELIHAT SEORANG DARI UMATKU BERADA DI DALAM KEADAN GELAP GELITA DI SEKELILINGNYA, SEDANGKAN DIA SENDIRI DI DALAM KEADAAN BINGGUNG, MAKA DATANGLAH PAHALA HAJI DAN UMRAHNYA YANG IKHLAS KEPADA ALLAH SWT LALU MENGELUARKANNYA DARI KEGELAPAN KEPADA TEMPAT YANG TERANG – BENDERANG.

8. AKU MEL IHAT UMATKU CUBA BERBICARA DENGAN GOLONGAN ORANG MUKMIN TETAPI MEREKA TIDAKPUN MEMBALAS BICARANYA MAKA MENJELMALAH SIFAT SILATURRAHIMNYA DAN TIDAK SUKA BERMUSUH-MUSUHAN SESAMA UMATKU LALU MENYERU KEPADA MEREKA AGAR MENYAMBUT BICARANYA, LALU BERBICARA MEREKA DENGANNYA.

9. AKU MELIHAT UMATKU SEDANG MENEPIS-NEPIS PERCIKAN API KE MUKANYA, MAKA SEGERALAH MENJELMA PAHALA SEDEKAHNYA YANG IKHLAS KERANA ALLAH SWT LALU MENABIR MUKA DAN KEPALANYA DARI BAHAYA API TERSEBUT.

BERSABDA RASULULLAH SAW: ” SAMPAIKANLAH PESANANKU KEPADA UMATKU YANG LAIN WALAUPUN DENGAN SEPOTONG AYAT “

Testimoni Pelanggan Homestay De'Qaseh Bandar Penawar

9 Jan 12, 09:41 PM norida: kak mas , tq krn banyak membantu tempohari. Insya Allah akan datang lagi.Mmg best giler.. Stay 1/1/2012
Powered by Blogger.